Az ELCOM KFT kiállítóként vett rész a méltán nemzetközi hírű és fontosságú víz témakörhöz kapcsolódó BWS (Budapest Water Summit) rendezvényen november végén. Kiállítási témakörünk - az általános vízügyi szakmai területeken túl - egy speciális agráripari kérdéskörhöz tartozó szakterülethez, a talajnedvességhez kapcsolódott. Egyedülálló térinformatikai megoldást mutattunk be, melynek segítségével a felszín alatti virtuális térben tesszük „láthatóvá” a talajban levő nedvesség eloszlását a vizsgált tér pontjaira, vagy szelvényére vonatkozóan.
A hazai gázellátást biztosító egyik legnagyobb földalatti gáztározón az ELCOM KFT megtervezte a katódvédelem automatizálását, távfelügyeletét. A kivitelezés első üteme megtörtént az ősz folyamán. A megoldás jelentősen növeli a gáztovábbítás biztonságát a földfelszín alatti fém csővezetékeken.
Tájékoztatjuk Tisztelt Megrendelőinket, hogy a DECRA Certification Gmbh tanúsítvánnyal igazolja, hogy az ELCOM KFT bevezetett egy egészség, biztonság és környezet irányítási rendszert, ami megfelel a Vállalkozók Biztonsági Tanúsítványa (SCC** - korlátozás nélküli) normatívák szerint az SCC 2011 évi szabványosított irányelveinek. A tanúsított terület: irányítástechnikai, elektronikai tervezés, kivitelezés.
Pályázat

ELCOM SUS (Surfing Under Surface) talajnedvesség-mérő rendszer fejlesztése 

Kedvezményezett neve: Elcom Kft.
Projekt címe: „ELCOM SUS (Surfing Under Surface) talajnedvesség-mérő rendszer fejlesztése"
Szerződött támogatás összege: 88 711 147 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 54,56%

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében olyan agrárgazdasági fejlesztés valósul meg, amely a növénytermesztési és -védelmi technológiák mellett innovatív, K+F megoldásokat nyújt a gazdálkodók számára. A projekt keretében létrejövő termék és szolgáltatás hozzájárul a környezet fenntarthatóságához és elősegíti a természeti erőforrás gazdálkodást.

A fejlesztés során olyan talajnedvesség-mérő és informatikai rendszer létrehozása tervezett, amely a földszín alatt raszter hálóban, több síkban képes a talajnedvesség elosztását mérni, valamint az adatokat és információkat 3D ábrázolással meg tudja jeleníteni. A kifejlesztett eszköz alkalmas lesz a helyi, a régiós, vagy akár országos talajnedvességi információs rendszer adatokkal való folyamatos ellátására és a rendszer kiszolgálására is. Továbbá a kutatás-fejlesztési tevékenység során célunk egy olyan szonda létrehozása is, amely Több vertikális síkban méri a talajnedvességet, jellemzően 10cm-es rétegenként. A szonda egy komplex eszköz, ami nem csak mérést, hanem a műszer energiaellátását, a mérés-adatgyűjtést és az adatátvitelt (kommunikációt is) biztosítja. Opcionálisan képes a talajhőmérséklet és az összsótartalom mérésére is (természetesen ezt is rétegenként). A tervezett szonda intelligens módon azonosítja és rögzíti a mérési hely adatait és azokat el is tárolja, továbbá biztosítja majd a vezeték-nélküli kommunikációt is.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság hivatalos levelében is jelezte, hogy az aszály-monitoring, a prognózis nagyon fontos feladat és felelősség mind a nemzet élelmiszerbiztonsága, mind a vízkormányzásért felelős munkaszervezetek (Vízügyi Igazgatóságok) számára.

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00045

 


 Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztés az Elcom Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: Elcom Kft.
Projekt címe: „Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztés az Elcom Kft-nél"
Szerződött támogatás összege: 6 143 898 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 40 %


A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében megvásárolandó Hibrid rendszer egy helyben telepített, moduláris ügyviteli és cégirányítási rendszer. A fejlesztés célja, hogy egy integrált termék kerüljön bevezetésre, tehát, hogy egyetlen rendszeren belül használható programcsomag alkalmas legyen a vállalkozás működtetéséhez szükséges modulokhoz kapcsolódó összes feladat elvégzésére. Minden dolgozó kap hozzáférés a rendszerhez, saját munkaköréhez megfelelő jogosultsággal. A rendszer működtetésének elsajátításához a szállító felhasználói és kulcsfelhasználói oktatást biztosít. A rendszert a munkatársak az alábbi célok végett fogják használni:

 

  • munkafolyamatok átláthatóságának növelése, támogatás és minőségbiztosítása érdekében;
  • a teljes és valós adatokat tartalmazó raktár, eszköz- és feladat nyilvántartás biztosítása végett;
  • a belső és külső elszámolások támogatás, számlák előállítása végett;
  • professzionális, rugalmasan konfigurálható kimutatások és vezetői tájékoztatók biztosítása végett..

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.28
Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00653

 

Kezdőoldal | Cégünkről | Szolgáltatásaink | Referenciáink | Kapcsolat | Pályázat
© 2009-2022., ELCOM Kft. Minden jog fenntartva | Web development: Elcom Kft.